top of page

Ποιοι είμαστε

wave-of-live-icon.png

KYMA ζωής

Ένας χώρος για επαφή με τον εαυτό και τους άλλους...

Το Κύμα ζωής είναι Κέντρο Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας με έδρα το Παλαιό Φάληρο που προσφέρει ατομική, ζεύγους και ομαδική Συμβουλευτική και οργανώνει σεμινάρια και ομάδες ψυχοεκπαίδευσης και αυτογνωσίας. Επίσης, προσφέρει εξειδικευμένες θεραπευτικές μεθόδους όπως αναπαράσταση, αναδρομή, αγκαλιά αγάπης και κλινική ύπνωση. Πάντα με φροντίδα και σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας.

Το λογότυπό μας είναι έργο της Πολωνής ζωγράφου  Anna Ewa Miarczyńska με τίτλο "Το Κύμα της Επιστροφής" (The Return Wave) που είχε την καλοσύνη να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε ως  εικόνα της ταυτότητάς μας, μόλις της μιλήσαμε για το εγχείρημα. 

Βλέποντας την έξοδο
Το "πράσινο" δωμάτιο
Το "μπλε" δωμάτιο
Κεντρική αίθουσα βλέποντας βόρεια
Είσοδος κεντρικής αίθουσας
The Return Wave
Ο φωτισμός μετρά
Κοπάδι ή ομάδα;
Ευρεία γωνία κεντρικής
Οθόνη Και ΚΥΜΑ
Λεπτομέρεια μπλε
Λεπτομέρεια πράσινη
Επί τράπεζας
Πράσινο κοιτώντας προς βορρά
Λεπτομέρεια μπλε
Βιβλιοθήκη πράσινο
3D Πίνακες στο πράσινο
Δέντρο με καρπούς γνώσης
Βιβλιοθήκη μπλε
Λεπτομέρεια κεντρικής αίθουσας
Νερό που ρέει
Σμήνος ελευθερίας
Με το που μπαίνεις...
Συμπλέουμε
Διάδρομος προς την ησυχία
Μπλε προς βορρά
Φωτισμένο μπλε
Χώρος διαλείμματος προς βορρά
Χώρος διαλείμματος προς νότο
"μια μύγα στο τζάμι"

Άγγελος Ιωακειμίδης

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ηπίων Δεξιοτήτων (soft skills)

Ο Άγγελος Ιωακειμίδης ξεκίνησε με πτυχίο Υπολογιστικής Φυσικής από το πανεπιστήμιο του Kent στην Αγγλία και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του έχει εργαστεί στον τομέα της Πληροφορικής σε Αθήνα και Πράγα, σε πολυεθνικές -κυρίως- εταιρίες όπως η IBM, η Lenovo, η Oracle.
Τα αντικείμενα εργασίας του ήταν σε θέσεις τεχνικές, πωλήσεων, διευθυντικές και συνδυασμούς αυτών.

Μέσω της Oracle, είχε την ευκαιρία να αποκτήσει και ένα ακόμα πτυχίο σε Πρακτικές Πωλήσεων από το πανεπιστήμιο DIT του Δουβλίνου, κάτι που του ανακίνησε το ενδιαφέρον στην εφαρμοσμένη ψυχολογία.
Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του έχει εκπαιδευτεί στον τομέα των τεχνικών πωλήσεων, νοητικής επανεκπαίδευσης και επικοινωνίας, διοίκησης και αυτό-διοίκησης. Τελευταία, έχει ασχοληθεί με την δημιουργία συνεπτυγμένων πρακτικών σεμιναρίων με θέματα Ηπίων Δεξιοτήτων (των λεγόμενων "Soft Skills") όπως παρουσιάσεων, διαχείρισης χρόνου, άγχους και προτεραιοτήτων, ανάπτυξης σχέσεων, πωλήσεων, είτε ως παρουσιάσεις, είτε ως ατομικές συνεδρίες.
Στα 43 του, τελείωσε και την τριετή εκπαίδευση του στην Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας, συμπληρώνοντας τις γνώσεις και δεξιότητές του αλλά και ανοίγοντας ορίζοντες.

Συνεργάζεται εθελοντικά με οργανισμούς όπως η ΣυνΎπαρξη, η Knowl, το Proud Seniors Greece και η Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής, γιατί όλοι χρειαζόμαστε να στηριχθούμε μια και δεν ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο με... "Εγχειρίδιο Οδηγιών"..

DSC_7093.jpg

Σοφία Κατιρτζόγλου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Η Σοφία είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Southampton στον τομέα του Ναυτικού δικαίου. Έχει εργαστεί επί 25 συνεχή χρόνια ως νομική σύμβουλος σε ναυτιλιακές εταιρείες. 

Το 2014 αποφάσισε να ασχοληθεί με τον τομέα της ψυχικής υγείας, αφού είχε και η ίδια ολοκληρώσει κύκλους προσωπικής θεραπείας και έχοντας διαπιστώσει ότι η θεραπεία αποτελεί πολύτιμο εργαλείο αυτογνωσίας και αυτοεξέλιξης. Για τον σκοπό αυτό επέλεξε να εκπαιδευτεί τόσο σε κλασικούς τρόπους θεραπείας, όσο και σε πιο εναλλακτικούς, με το σκεπτικό ότι μια ολιστική προσέγγιση του ευαίσθητου τομέα της ψυχικής υγείας είναι απαραίτητη, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές, τάσεις και κοσμοθεωρίες. 

Εκπαίδευση

 • Κλινική Υπνοθεραπεία (Certificate από το Mandala Institute και      την International Association of Coaches, Therapists and Mentors, 2021)

 • Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας (Κέντρο Εφαρμοσμένης  Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, 2016-2019)

 • Συστημική Αναπαράσταση κατά Bert Hellinger και Αναπαράσταση Κβαντικού Πεδίου κατά Μαίρη Ζαπίτη (Body-Mind-Soul, 2018-2019)

 • Θεραπεία Αγκαλιάς Αγάπης (Holding Therapy) (Ελληνικό Ινστιτούτο Dr. Jirina Prekop – Εκπαιδευτικό & Θεραπευτικό Κέντρο Αγκαλιάς Αγάπης, 2019)

 • Συστημική Αγγελική Θεραπεία (Systemic Angel Healing) (Body-Mind-Soul, 2014-2015)

Subscribe

Βάλλη Μαλλιώρα

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Υπνοθεραπεύτρια

Η Βάλλη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και εξειδικεύεται στην Κλινική Υπνοθεραπεία. Μέσα από πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα έχει αποκτήσει σημαντικά εργαλεία και τεχνικές, τα οποία χρησιμοποιεί συνδυαστικά, διαμορφώνοντας εξατομικευμένα προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης , προσαρμοσμένα στην προσωπικότητα και τις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου.


Από το 1987 ως και σήμερα εργάζεται στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό οργανισμό της χώρας, σε θέσεις ευθύνης, όπως στη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων, σε Δομές Φιλοξενίας Ανηλίκων Αλλοδαπών και στο νεοσύστατο Ενιαίο Τομέα Εθελοντισμού, αποκομίζοντας εμπειρία, που έστρεψε το ενδιαφέρον της σε μια βαθύτερη ενασχόληση με την ανθρώπινη ψυχή. 


Συνεργάζεται με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ψυχικής Υποστήριξης «ΣυνΥπαρξη», προσφέροντας εθελοντικά ψυχική υποστήριξη σε ανθρώπους που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία. 
Για την προσωπική της ανάπτυξη, αλλά και την γνωστική και συναισθηματική της διεύρυνση, συμμετέχει και παρακολουθεί σεμινάρια με θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο. 

Εκπαιδεύσεις

 • Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας (Κέντρο Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας,  2016-2019)

 • Κλινική Υπνοθεραπεία ( ΕΨΥΘΕ,  2019-2020)

 • Δεξιότητες και Τεχνικές παρεμβάσεις στο Γνωσιακό – Συμπεριφορικό Μοντέλο (Διατμηματικό Πρόγραμμα ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π. με Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»,  2019-2020)

 • Diploma in Mindfulness, Compassion and Mental Imagery (Harmony & Creativity , 2020)

 • Ψυχολογία, Συμβουλευτική και LifeCoaching (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2018 -2019)

 • Εμψύχωση μέσω Θεατρικού Παιχνιδιού («Θέατρο Ημέρας» Λάκης Κουρεντζής, 2014-2016)

 

Σεμινάρια

 • Ψυχόδραμα – Κοινωνιόδραμα  (Κέντρο Ελληνικού Ψυχοδράματος – Κοινωνιοδράματος , Συμμετοχή σε βιωματικούς μαραθώνιους από το 2016 ως σήμερα) 

 • Πανεπιστημιακές Διαλέξεις – Θέματα: «’Εμφυλη και  Σεξουαλική Ταυτότητα», «Συμβουλευτική Ατόμων με αναπηρία», «Η τέχνη ως θεραπευτικό Μέσο», «Ψυχική Ανθεκτικότητα», «Η επιστήμη των συναισθημάτων» , « Βασικές δεξιότητες στο NLP»«θετική ψυχολογία», «Ψυχολογία και φιλοσοφία» κ.α. (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, 2020 ) 

 • «Ψυχοπαθολογία και Κλινική Παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους» (ΕΨΥΘΕ ,2020)

 • «Δεοντολογία και προετοιμασία θεραπευτή για την onlineψυχοθεραπεία /συμβουλευτική»  (ΕΚ.Ι.ΣΥΠ.,  2020)

 • «Εργαστήρι Μη βίαιης Επικοινωνίας» (Γ. Τσιτσιρίγκος , Βασισμένο στη μέθοδο επικοινωνία του Μ. Rosenberg)

 • «Γνωριμία με το εσωτερικό παιδί» (ΚΕ.ΣΥ.ΘΕ , 2019)

 • email
DSC_7066.jpg
bottom of page